понедељак, 19. септембар 2016.

V НАУЧНО СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА МЕЂУНАРОДНОГ КАРАКТЕРА

У периоду од 16-18.09.2016. године у хотелу „Мона“ на Златибору одржана је V Научно-стручна конференција међународног карактера „Вредност и улога игре у предшколском васпитању и образовању“. Конференцију организује Балкански савез удружења васпитача ( БАПТА) и акредитована је од стране Завода за унапређење образовања и васпитања. Програмске активности обухватале су пленарни део конференције, као и рад по сесијама којих је било укупно шест.
Конференцију је отворио проф. Алија Лапо, председник Скупштине БАПТА, а након тога је уследило представљање IV Зборника- Слава Тимарац Јованов. У пленарном делу стручне теме су излагали: Слободанка Радосављевић (председник управног одбора БАПТА), др Александра Шиндић ( проф. методике, Филозофски факултет, Бања Лука, Република Срска), проф. др Ненад Сузић ( редовни професор, Филозофски факултет у Бања Луци и Српском Сарајеву, Република Српска).

Наша установа је представила свој рад у оквиру пете сесије „Игре и играчке“. Васпитачице Сања Воденац и Јелена Видановић презентовале су рад „Луткарска игра у вртићу“, уз стручну подршку Олгице Стојић, МА психолог, као и директорице установе Лидије Томић. Рад је позитивно вреднован од стране васпитача и стручних сарадника који су пратили презентацију, похваљен је тимски рад, укључивање деце из осетљивих група и направљен је искорак у луткарству и луткарским играма у вртићу.














Нема коментара:

Постави коментар