петак, 23. септембар 2016.

РАДИОНИЦА ЗА РОДИТЕЉЕ У ОБЈЕКТУ “ЧАРОЛИЈА"


У четвртак 22.09.2016. у објекту „Чаролија“ у Иригу је одржана радионица под називом „Заједно у бризи о детету“, која је имала за циљ  јачање родитељских компетенција, кроз унапређење старатегија  за превазилажење родитељског стреса. Радионицу је водила стручна сарадница Олгица Стојић. Истовремено. Док су родитељи учили, деца су била на креативним радионицама са васпитачем Оролицки Ђорђем, правећи отискивањем листова и сунђера грожђе.
Најчешће ситуације које подижу ниво родитељског стреса и умањују сензитивност родитеља су оне ситуације које захтевају промену, адаптацију и другачије вештине родитеља. Родитељи осећају немоћ, сматрају се некомпетентним пред изазовом, а што све умањује квалитет бриге према детету. Најчешће ситуације коеј су родитељи навели су следеће: када је дете болесно, када полази у вртић, када је дете тужно и када су дете и родитељ раздвојени.
У евалуацији родитељи су навели бројне  похвале  радионичком начину рада, наводимо следеће:
“ сазнала сам  да неко брине о мом детету, о осећањима родитеља, стрепњама и пресрећна сам због тога“!
Родитељи су предложили да се организују радионице на тему одрастања детета, родитељства, талената деце, утицаја конфликата на дете.

Наша установа подржава квалитетну бригу о детету у контексту вртића и породице, гради партнерство са родитељима кроз едукативне радионице,  играонице, школе за родитеље и др.

Нема коментара:

Постави коментар