субота, 18. мај 2024.

СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ - ОБУКА "РУТИНЕ И РИТУАЛИ У ФУНКЦИЈИ ПОДРШКЕ ДОБРОБИТИ ДЕТЕТА"

 Дана 18.05.2024. године у ПУ "Пчелица", вртићу - "Маслачак" у Сремској Митровици, одржана је обука у области предшколског васпитања и образовања "Рутине и ритуали у функцији подршке добробити детета", организована од стране Удружења васпитача Војводине. Обуци, испред наше Установе, присутвовала је васпитачица Долорес Скоберне Васић.

Реализатори:

Драгана Тица, Дипломирани психолог, Пу "Радосно детињство" Нови Сад; Маја Бошкић, , Пу "Радосно детињство" Нови Сад; Тајана Дивилд, , ПУ "Радосно детињство" Нови Сад

Општи циљеви обуке:

- Јачање капацитета практичара за утврђивање места рутина и ритуала у оквиру синергије простора , односа и времена у вртићу.

Специфични циљеви обуке:

- Рефлексија запослених у односу на стратегије васпитача у развијању реалног програма и сопствене праксе - Разумевање учења деце раног узраста - саморегулације као унутрашње контроле, способности одлагања жеље и прихватања захтева и налажења алтернатива - Оспособљавање практичара за успостављање рутина у складу са индивидуалним ритмом сваког детета и усаглашеност са породицом -Развијање демократског модела праксе у ком практичар преноси овлашћења и практичне задатке на децу у обављању дневних рутина.





Нема коментара:

Постави коментар