уторак, 23. новембар 2021.

НАГРАДЕ ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ НА ЛИКОВНОМ КОНКУРСУ

У оквиру обележавања националних кампања Недеља здравља уста и зуба, Светске недеље дојења и Октобра - месеца правилне исхране, Центар за промоцију здравља Завода за јавно здравље Сремска Митровица и Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“расписали су конкурсе за избор најбољих ликовних и литерарних радова на теме:

„Чувам своје зубе – поносим се осмехом“
„Дојење је поклон за цео живот“
„Бирам паметније, храним се здравије“

Конкурс је био намењен деци предшколских установа и ученицима основних школа у Републици Србији, са циљем да се подстакне здравствено васпитни рад у предшколским установама и основним школама на тему оралног здравља, правилне исхране и подршке дојењу као најоптималнијем начину исхране новорођенчади и одојчади. У Завод за јавно здравље пристигло је преко 300 радова на све три теме, чиме смо још једном потврдили да сарадња са образовним установама није изостала ни овај пут и подсетили се колики је значај здравствено васпитног рада.

Најбољи ликовни и литерарни радови изабрани су на нивоу округа и достављени Институту за јавно здравље Србије ''Др Милан Јовановић Батут'' како би се прогласио и промовисао најбољи дечији рад за сваку од кампања који ће бити штампан у виду постера током 2022. године. 

 
„Бирам паметније, храним се здравије“

Бранислава Крстић, ДУ „Дечија радост“ Ириг, објекат "Вила" Врдник, васпитачице Славица Матешић и Марица Тривунчић
Групни рад: ППГ „Чаролија“ Ириг, васпитачи - Марија Нађ и Мира Миловановић

 
„Дојење је поклон за цео живот“

Филип Ћирић 6 година, ДУ „Дечија радост“ Ириг, објекат Ривица
Групни рад - ДУ „Дечија радост“ Ириг, објекат "Чаролија", васпитач Ђорђе Оролицки

ЧЕСТИТАМО ДЕЦИ И ВАСПИТАЧИМА! 





 

 

Нема коментара:

Постави коментар