четвртак, 21. октобар 2021.

СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ - СЕМИНАР "КОМПАС ЗА УЧЕЊЕ"


Семинар "Компас за учење" реализован је 20. октобра 2021.. године у просторијама ПУ "Полетарац" у Старој Пазови, а у организацији Удружења васпитача Војводине. Реализаторке семинара су просветне саветнице Соња Миладиновић и Весна Радуловић. Из наше установе обуци су присуствовале васпитачице Ивана Павловић и Александра Вукајлковић.

Општи циљеви: 

Мотивисање васпитача, медицинских сестара-васпитача и стручних сарадника, као и обогаћивање репертоара њихових вештина да креирају подстицајне услове развоја за децу, пружајући подршку дететовој потреби за игром и учењем кроз истраживање.

Специфични циљеви:

Откривање сопствених стилова учења, упознавања са карактеристикама стилова учења и сензибилизација за различите образовне потребе деце. Разумевање улоге професионалца у развоју компетенција за учење учења. Појачавање осетљивости за потребе деце, с обзиром на карактеристике учења деце различитог узраста у предшколском добу, са нагласком на развој њиховог дивергентног мишљења. Оснаживање за решавање различитих проблемских ситуација у процесу дечјег учења. Увиђање прилика за остваривање индивидуализације у процесу дечјег учења, са нагласком на игру и примени вршљачког кооперативног учења које подржава дивергентно мишљење. Проширивање знања у социјалним феноменима. Искуствено познавање повратне информације када је дете тражи.










Нема коментара:

Постави коментар