Светски дан јабуке обележен је 20.октобра 2021. године и има за циљ да се указе на значају јабуке које имају по људско здравље. Са децом су поводом обележавања Светског дана јабуке реализоване активности у подручним одељењима Јазак одласком у винарију " Деурић" у Малој Ремети , где их је пријатно дочекала менаџерка Марија Бојовић и обиласком винарије упознала их са припремом и производњом сока од јабуке, прерадом грожђа и производњом вина и изгледом плантажа винограда, након обиласка винарије деца су почашћена соком од јабуке, и прошетала су до ресторана" Лугарница" који се налази у Малој Ремети, где су уживала у природи; Прављење колача од јабука у сарадњи са ОШ " Доситеј Обрадовић" у Ривици реализовано је у подручном одељењу Ривица, деца су учествовала у процесу прављења колача од јабуке тако што су рендала јабуке и послужила се готовом посластицом, такође су учествовала у ликовним активностима на тему" Воћњак јабука" и показала су креативност; Разговор о витаминима које јабука садржи, врстама које постоје, изгледу и укусу разговарала су и дегустирала јабуке деца у подручном одељењу Шатриници и све то сликовито приказала кроз ликовне радове на тему " Јабука"; У подручном одељењу Крушедол, деца су уживала у укусима јабуке и ликовном техником "отисикање јабуке "израдила ликовне радове. Јабука као декорација и уређење простора послужила је деци у подручном одељењу Нерадин, где је простор радне собе декорисан јесењим воћем ( јабуком, бундевевом , дуњом) , и природним материјалима ( суво лишће, слама, кукуруз, дрва, гранчице ) и улепшала је простор радне собе, који указује да је стигла " Јесен ".
Захваљујемо се винарији " Деурић" на гостопримству!
Подручно одељење Јазак
Подручно одељење Ривица
Нема коментара:
Постави коментар