недеља, 11. октобар 2015.

Стручни скуп “ЗАШТО СУ БАЈКЕ ВАЖНЕ ЗА ДЕЦУ“

Стручни скуп “ЗАШТО СУ БАЈКЕ ВАЖНЕ ЗА ДЕЦУ“ одржан је 10.10.2015. године у хотелу „Термал“ у Бањи Врдник, на тему примене и значаја бајке у подстицању дечијег развоја и напредовања. Скуп је  је акредитован од стране Педагошког завода Војводине, а реализован у организацији Центра за неформално образовање „Други корак“ и ДУ„Дечија радост“ Ириг, те су се на отварању скупа  присутнима обратиле Споменка Дивљан- председница удружења и Лидија Томић- директорица дечије установе. Испред  ШУ Нови Сад, МПНТР просветна саветница Весна Радуловић је истакла значај стручних размена.
У пленарном делу стручне теме су излагали проф. Јован Љуштановић  (Висока школа струковних студија за образовање васпитача, Нови Сад),  Олгица Стојић, МА психолог  (ДУ“Дечија радост“Ириг)  и Ранка Maринковић, васпитач Валдорф педагогије. 
 На скупу је учешће  узело преко 135 васпитача, медицинских сестара васпитача и стручних сарадника из целе Војводине, и шире (из Београда и Обреновца).
Комисију за преглед и одабир радова чинили су стручни сарадници и васпитачи ПУ из Нових Бановаца, Шида, Инђије, Бачког Петровца, Старе Пазове, а испред наше установе у комисији си били Олгица Стојић, МА психолог и Ђорђе Оролицки, васпитач.
Презентовано је укупно 23 рада, од којих су три рада васпитача наше установе и то: 
„Бајка као средство за развијање свести о себи и својој безбедности“, аутори Сања Воденац, Марија Црвенковић, стручни консултант Олгица Стојић,  (објекат „Чаролија“  Ириг)
„Бајка за лепе снове“, аутори Марица Тривунчић, Славица Матешић, стручни консултант Олгица Стојић  (објекат „Вила“ Врдник)
„Бајка, дете и развој“, аутори Јелена Видановић, Снежна Миросављевић, стручни консултатнт Олгица Стојић, (објекат „Вила“ Врдник)
Учесници су позитивно вредновали организацију скупа као првог регионалног скупа намењеног стручном усавршавању и размени запослених у предшколским установама, а наши васпитачи су показали висок ниво компетенција, тимски рад и високу мотивацију за сталан професионални развој и унапређење квалитета рада.





































Нема коментара:

Постави коментар