понедељак, 26. јун 2023.

II НАУЧНО - СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА УВССРС

  Удружење васпитача и стручних сарадника Републике Српске организовало је Друге стручне сусрете васпитача и стручних сарадника Република Српске од 23.06.-25.06.2023. године у Етно-селу Станишићи код Бјељине. 

Свечани скуп отворила је Наташа Цвијановић, помоћник за предшколско и основно васпитање и образовање Републике Српске. Поред свечаног отварања, присутни су имали прилику да прате и учествују у следећим едукативним активностима: ПАНЕЛ ДИСКУСИЈИ ( Доц. др Наташа Цвијановић, Проф. др Светозар Богојевић, Доц. Зора Марендић), РАДИОНИЦИ ТЕЛЕСНЕ МУЗИКЕ (Ана Врбашки и Марко Дињашки), ПРОМОЦИЈИ КЊИГЕ "ИГРЕ НАШЕГ ДЈЕТИЊСТВА" (Доц. Зора Марендић), презентацији КРЕАТИВНИ ЦЕНТАР БЕОГРАД, радионицама "МОЗГАОНИЦА ЗА БОЉИ СВИЈЕТ" ( Урош Петровић).

Другог дана стручног скупа учесници су презентовали своје радове кроз пет паралелних сесија. Испред наше Установе, васпитачице Данијела Бабић и Ивана Павловић, презентовале су рад "Канада" - пројекат који је постао стваралачки процес, изазован и за децу и за васпитаче. Пројекат у којем су, пратећи дечију заинтересованост, на основу пажљивог "слушања" и њихове упитаности, васпитачи имали испред себе циљ - подршку дечијој добробити у реалном програму. Аутори рада су васпитач Ивана Павловић и васпитач Данијела Бабић. Коаутор и велика подршка била је мастер васпитач, директорка Јелена Видановић. Радови су пропраћени похвалама и позитивним коментарима од стране учесника и модератора.

    Као резултат рада васпитно-образовних радника кроз Удружење васпитача и стручних сарадника Рпублике Српске настао је Зборник радова "Кроз игру живу, учим и растем". Зборник који је настао из мноштва деловања васпитача и стручних сарадника у васпитно-образовном процесу, забележених кроз њихове добре праксе, а у циљу преношења знања и учења.




























Нема коментара:

Постави коментар