недеља, 21. април 2019.

ЕКОЛОШКА ЗАВРЗЛАМА- ПРИРЕДБА ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА УСТАНОВЕ

ДУ "Дечија радост" обележила је свој дан приредбом која је одржана у сали Дома културе у Иригу у среду, 17. априла 2019. године. На приредби "ЕКОЛОШКА ЗАВРЗЛАМА" представила су се деца припремних предшколских група објеката „Чаролија“ и „Вила“, као и  деца мешовитих група подручних одељења Нерадин, Крушедол, Шатринци, Ривица и Јазак и њихови васпитачи. Кроз "ЕКОЛОШКУ ЗАВРЗЛАМУ" водили су нас и луткари луткарске секције "Чаролија": Рудеж Јован, Страхиња Грбић, Кукурузовић Милош, Кривошија Нађа. 
Аутор текста, избор музике и идејни креатор сцене је васпитач Ђорђе Оролицки, заједно са васпитачицом Маријаном Петровић, Тимом васпитача објека "Вила". Захваљујемо се родитељима који су учествовали у креирању костима од рециклажног материјала.
У обраћању присутнима,  директорка Јелена Видановић навела је да се васпитно-образовни рад се одвија у два објекта и пет подручних одељења. Број деце која тренутно бораве у Установи је око 330, а захваљујући подршци локалне самоуправе и ове године су отворене нове групе, а реализовано је и више пројеката што доприноси да наши објекти и подручна одељења буду лепше и безбедније место за боравак, васпитно-образовни рад, игру и стицање нових знања. Истакла је да васпитачи веома предано и крајње одговорно креирају подстицајну средину за развој потенцијала сваког детета, негујући интеркултуралност, инклузивност, али исто тако кроз различите активности, пројекте, стручне конференције и презентовање радова као примера добре праксе надограђују и унапређују свој рад.
- Дан установе је дан када се сумирају резултати и активности које су реализоване, а којима се итекако поносимо. Добитници смо великог признања 14. Мађународног новосадског сајма образовања "Путокази"- Велика златна медања за квалитет рада Установе, добитници смо награде у оквиру луткарске смотре: награда за сценсци говор, режију, награда за представу у целини. Носиоци смо и организатори Луткарског фестивала,  за који смо и ове године добили акредитацију од стране Педагошког завода Војводине. И даље смо једина ПУ у Срему која носи Међународно признање и статус еко школе који смо обновили за објекат "Вила" у Врднику, објекат "Чаролија" је стекао  статус Еко школе у октобру прошке године, подручно одељење у Крушедолу очекује обнову у овој години. Активни смо учесници покрајинскиг програма "За чистије и зеленије школе у Војводини" са циљем унапређења знања о заштити животне средине и подизања нивоа еколошке свести на најмлађем узрасту.

- Протекли период је био за понос, за памћење, али исто тако и обавеза да оно што радимо у наредном периоду буде још боље.














Нема коментара:

Постави коментар