петак, 19. мај 2017.

ЛУТКАРСКА СМОТРА "НАША СРЦА КУЦАЈУ У ИСТОМ РИТМУ"

Шеста међуокружна смотра луткарских група основних школа које у свом саставу имају бар једног учесника из осетљиве групе "Наша срца куцају у истом ритму" одржана је 15. маја 2017. године у ОШ "Марија Трандафил" у Ветернику.  Смотру је отворила директорка школе Милијана Граховац Проле и просветна саветница Соња Миладиновић, која је била и члан жирија.
Представило се десет луткарских група са својим представама, а луткарска група "Чаролија", тј. ДУ "Дечија радост" Ириг је једина предшколска установа која је учествовала на смотри у конкуренцији са луткарским групама основних школа.
Наша установа је узела учешће са представом "Тврдоглаво слонче" у изведби луткарске групе  коју чине: Леа Срдановић, Денисија Стојановић, Бора Зечевић, Горица Ђурић, Нада Бурсаћ, Јована Иванић, Андреа Јемшић, Дуња Гергељ и Вања Степановић. Текст за представу урадио је васпитач Ђорђе Оролицки, као и музику и сценографију, док су лутке настале на радионици са родитељима коју су организовали васпитачи Ђорђе Оролицки и Маријана Петровић.
Представа "Тврдоглаво слонче" завредила је пажњу како публике, тако и жирија смотре. Прву награду за сценцки говор добила је девојчица Леа Срдановић, Прву награду за режију добила је представа наше установе и васпитач Ђорђе Оролицки и другу награду за представу у целини.
Сви учесници су добили захвалнице и медаље, а установе пехаре.

Захваљујемо се родитељима на подршци и заједничком дружењу!





















Нема коментара:

Постави коментар