понедељак, 22. мај 2017.

26. РЕВИЈА ДРАМСКОГ СТВАРАЛАШТВА ПРЕДШКОЛСКОХ УСТАНОВА СРЕМА

      26. Ревија драмског стваралаштва предшколских установа Срема одржана је 18. 05. 2017. у Културном центру у Руми у организацији УПВО ,,Полетарац". Учествовале су предшколске установе из Сремске Митровице, Шида, Инђије, Старе Пазове, Ирига и наравно Руме. Нашу установу представила су деца припремне групе васпитача Оролицки Ђорђа - ,,Ја кроз игру растем".

Одиграно је осам дечијих педстава: ,,Чистоћа је од злата јабука", Ја кроз игру растем", ,,Еколошка прича", ,,Пепељуга", ,,Алиса у земљи чуда", ,,У друштву и нула нешто значи", ,,Једна еколошка прича", ,,Ружно паче". Учествовало је око 200 деце.
У поздравном обраћању заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић је истакла да су дечије стваралштво и креативност значајне полуге у укупном дечијем развоју.





,,Захваљујући стваралштву, деца имају прилике да боље упознају своје могућности, да створе позитивну слику о себи, да се искажу, потврде као личност и докажу своје могућности. Данашња Ревија драмског стваралаштва предшколских установа Срема је најбоља промоција дечијег стваралаштва и својеврсни фестивал креативности", казала је Марија Стојчевић.
Сви учесници добили су пригодне поклоне које су припремили локална самоуправа и Туристичка организација Општине Рума.


                                      


Нема коментара:

Постави коментар