уторак, 29. август 2023.

МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА "УНАПРЕЂЕЊЕ РЕФЛЕКСИВНЕ ПРАКСЕ У ВРТИЋИМА И МЛАЂИМ РАЗРЕДИМА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ- СТАЊА И ПЕРСПЕКТИВЕ"


У периоду од 26-27. августа 2023. године одржана је међународна конференција "Унапређење рефлексивне праксе у вртићима и млађим разредима основне школе- стања и перспективе" у организацији ТЦ "КОЦЕВСКИ", а у оквиру ЕРАЗМУС+ пројекта "Развој компетенција рефлексивних практичара-ки за транзиционе процесе између вртића и школе". Партнери на овом пројекту су и ДГ "Радост" Елин Пелин/ Бугарска, "Македонско Монтесори Удружење" Скопље/ Македонија, ВИЗ Вртић Ормож/ Словенија и ДУ "Дечија радост" Ириг/ Србија. Присутне је поздравила др Даница Коцевска, председница УО ТЦ "Коцевски", као и директори свих установа партнера у пројекту. На конференцији су представљени резултати двогодишњег истраживања у пројекту, али су и презентовани радови са следећим темама:

1) Транзиција и рефлексија

2) Искуства земаља у окружењу у остваривању сарадње између вртића и школе у пројекту "Развој компетенција рефлексивних практичара-ки за транзиционе процесе између вртића и школе"

3) Могућности примене акционих истраживања за рефлексију и унапређивање праксе у вртићима и школама- приказ примера

4) Развој компетенција васпитача и учитеља и рад стручних актива

5) Аспекти транзиције

6) Модели рада стручних актива васпитача и учитеља у рефлексивној пракси у Србији, Словенији, С.Македонији, Бугарској- примери и перспективе сарадње

7) Унапређење рефлексивне праксе у вртићима и млађим разредима основне школе и сарадња са високошколским установама"

8) Музика нас повезује

Наша Установа је имала прилику да презентује три рада: "еТwinning платформа, пример међународне сарадње васпитача и учитеља" и "Еколигија у вртићу и школи" Ивана Павловић; "СЊтручни актив- модел сарадње у Иригу" Ана Греч. Такође, имали смо прилику и да будемо модератори у групама, те је модератор у групи са другом темом била васпитачица Ивана Павловић, модератор у групи са трећом и петом темом била је васпитачица Ана Греч, док је модератор у групи са седмом темом била директорица Јелена Видановић.

 

 

 

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар