четвртак, 13. април 2023.

ПОДРУЧНО ОДЕЉЕЊЕ ЈАЗАК "ЗАСАДИ ДРВО "

Малишани из школе у Јаску и вртића из истог села учествовали су у акцији „Засади дрво“ Адриа групе у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине и Општином Ириг. У првој фази у школском дворишту и центру села засађено је 20 садница црног бора у којој су учествовали малишани, представници Општине Ириг, Покрајинског секретаријата, Основне школе „Милица Стојадиновић Српкиња“ Врдник , Дечије установе „Дечија радост“ Ириг и Адриа групе. Симболично, прво дрво засадили су Тихомир Стојаковић, подсекретарка у Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине Бранкица Табак, заједно са основцима и предшколцима.
-У акцији „Засади дрво“ смо са Покрајинским секретаријатом обезбедили 150 стабала црног бора, где смо првих . Првих 20 стабала смо засадили овде у Јаску заједно са ученицима школе и децом из вртића, а у наредна два три дана засадићемо и остатак. Дрво живот значи и зато је јако важно томе учити децу још од најмлађег узраста, а оваквих акција биће много више него што је то било и до сада, рекао је Тихомир Стојаковић, председник Општине Ириг.
-Трудимо се да се бавимо еколошким активностима од најранијег узраста, али да паралелно са едуковањем деце укључимо и родитеље. Циљ је да сви заједно радимо и делујемо за добробит деце и средине у којој живимо, додала је Јелена Видановић, директорка Дечије установе „Дечија радост“ Ириг.
Ово је завршница четвртог циклуса акције „Засади дрво“ коју спроводи Адриа груп, где је Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине партнер на пројекту.
- На крају четвртог циклуса акценат смо хтели да ставимо на мање средине. Углавном се на њих не обраћа довољно пажње, а итекако су је жељни, јер много тога раде што је везано за заштиту животне средине. Многобројни становници малих средина су свесни да оно што они имају је благодет за људе у великим градовима, рекла је Бранкица Табак, подсекретарка у Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине.
(текст преузет са фб странице Општине Ириг)

Сви су уживали у садњи садница црног бора, а након завршетка ове лепе акције деца и гости су се послужили свежим лепињицама и колачима које су за њих припремиле дивне  жене из "Удружења жена Јазак", као и куварице из наших објеката у Иригу и Врднику.


Нема коментара:

Постави коментар