четвртак, 27. јануар 2022.

ДЕЧИЈА УСТАНОВА "ДЕЧИЈА РАДОСТ" ИРИГ ДОБИТНИК ПРЕСТИЖНЕ СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, уручио је у четвртак, 27. јануара 2022. године у Влади Републике Србије Светосавске награде за 2021. годину истакнутим појединцима и институцијама.

Ово престижно признање, које носи име по српском просветитељу  Светом Сави, понело је 34 добитника, међу којима су васпитачи, ученици, студенти, наставници, професори, директори, предшколске установе, школе, факултети и научни институти. Светосавску награду за 2021. годину за изузетност деловања у осигурању квалитета предшколског васпитања и образовања, по први пут, добила је ДУ "Дечија радост" Ириг. Награду је, испед колектива Установе, примила директорица Јелена Видановић.

Предлагач за Светосавску награду је колектив Установе и директорица Јелена Видановић уз образложену подршку наших драгих сарадника: председнице Савета родитеља- Богданке Филиповић Лекић, Председнице Националног удружења родитеља деце оболеле од рака НУРДОР- Јоланд Корора и Председнице Хуманитарно еколошког удружења "Чепом до осмеха" - Вање Петковић.

Образложење предлога за избор добитиника Светосавске награде за 2021. годину (Министарство просвете, науке и технолошког развоја)

Дечија установа ,,Дечија радост” у Иригу својом ефикасном организацијом, неговањем тимског рада и отвореношћу за учење, сарадњу са породицом, локалном заједницом и партнерима у окружењу, учешћем у релевантним националним и међународним пројектима и иницијативама, континуирано улаже напоре да се обезбеди шири обухват деце квалитетним предшколским васпитањем и образовањем. У Дечијој установи „Дечија радост” у Иригу, посебно су поносни на сарадњу са породицама деце, високошколским установама за образовање васпитача, као и на професионално повезивање и учење са колегама из других предшколских установа. Иницијатори су и учесници бројних хуманитарних и еколошких активности и акција у заједници.

"Поносна сам што се наша предшколска установа нашла раме уз раме уз великане образовног ситема. Поносна сам на наш вртић који промовише праве вредности, који негује партнерство са породицом, који ствара инспиративну средину за игру, учење и истраживање деце, што развија инклузивну праксу и што, захваљујући одличној сарадњи са локалном самоуправом, из године у годину проширује капацитете. Става сам да деловањем свих нас заједно, тимским радом осигуравамо тај квалитет. Наставићемо вредно да радимо и остаћемо на стази Светосавља." (Јелена Видановић)



Нема коментара:

Постави коментар