среда, 10. март 2021.

ЗАВРШЕНА ЈЕ НУРДОР ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

Приведена је крају једна предивна хуманитарна акција кроз коју смо показали шта значи солидарност, јединственост и тимски рад. Бити хуман значи много, а још више бити део Тима који се окупио око заједничке акције покренуте од стране Националног удружења родитеља деце оболеле од рака НУРДОР "ЗАСАДИ ЖИВОТ, БУДИ ХЕРОЈ" са циљем да се помогне другарима који се боре за оздрављење. Снажна порука иде из Ирига, а упућују је деца, ученици и родитељи из ДУ "Дечија радост", ОШ "Доситеј Обрадовић", ОШ "Милица Стојадиновић Српкиња", ССШ "Борислав Михајловић Михиз", запослени у Центару за социјални рад и Српској читаоници "Чаробна оловка је наша и засадићемо 1500 живота". Донацијом од 100 динара деца су постала власници чудесне оловке и поносни млади филантропи. Четири поруке које НУРДОР кроз ову акцију шаље су: "Пиши што више, читај што више, кад год можеш посади биљку и увек помози другоме".

          У просторијама ДУ "Дечија радост" у уторак, 9. марта уприличен је и сусрет представника иришких институција и представника Националног удружења родитеља деце оболеле од рака НУРДОР. ДУ "Дечија радост" континуирано, већ неколико година пружа подршку свакој НУРДОР-овој акцији, те је овај сусрет био и прилика да се остале институције упознају са активностима удружења.

          Сва средства прикупљена поводом Светског дана деце оболеле од рака биће намењена дугорочно веома важном пројекту- новој Родитељској кући у Београду која ће пружити бесплатан смештај и свеобухватну психо-социјалну подршку деци и родитељима из читаве Србије. 

Велика захвалност родитељима који су подржали хуманитарну акцију!

Нема коментара:

Постави коментар