понедељак, 13. јул 2020.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН НАУКЕ



Овогодишњи Дан науке, 10. јул, обележавили смо у складу са мерама борбе против ширења коронавируса, кроз програм уживо на ЦПН Инстаграм профилу.
У петак, 10. јула, од 18 до 19 часова, на Инстаграм профилу Центра за промоцију науке организована је Виртуелну научну правионицу, кроз коју је комбинована уметност, наука и стварање. Овај пут, приче о науци причају се сенкама, а научни демонстратори и демонстраторке показали су како се на необичан начин и уз маштовиту употребу свакодневних предмета који нас окружују може представити оно што нас највише одушевљава у науци. Сви учесници су имали прилику да се укључе у програм уживо и представе своје креације.
Програм је осмишљен за све узрасте. Од оних који се укључе очекује се да користе материјале и предмете које имају у стану, уз батеријску лампу и могућност да се замрачи део просторије у којој се налазе.
Наша установа је била део Виртуелне научне правионице, а део експеримената које су деца реализовала у оквиру активности "Вртић код куће" приказали смо на Padletu, који је био доступан за пријављене учеснике. 











Нема коментара:

Постави коментар