субота, 28. децембар 2019.

ДЕЧИЈА УСТАНОВА "ДЕЧИЈА РАДОСТ" ИРИГ И ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД И ОВЕ ГОДИНЕ ДЕО ХУМАНИТАРНЕ АКЦИЈЕ "ОСМЕХ НА ДАР"

И ове године родитељи, деца и сви запослени у Дечијој установи учествовали су у хуманитарној акцији "Осмех на дар", акцији у којој смо сви заједно у периоду од 11.12.-27.12.2019. године прикупљали слаткише, играчке, школски прибор и књиге.
"Осмех на дар" је прва хуманитарна студентска организација која дуги низ година пружа помоћ и подршку угроженој деци са територије целе Србије. У сарадњи са  ДУ "Дечија радост" и Центром за социјални рад из Ирига поновљена је акција доделе новогодишњих пакетића деци из општине Ириг. У петак, 27.12.2019. године новогодишње пакетиће је добило око 100 малишана из социјално угрожених и хранитељских породица. Додели пакетића у украшеним просторијама Дечије установе, претходила је луткарска представа "Снешко" у реализацији родитеља и васпитача луткарске секције.
Захваљујемо се родитељима који су препознали значај хуманитарне акције "Осмех на дар" и подржали нас и ове године, са циљем да деци приуштимо радост припадања и даривања у празничним данима. Потрудили смо се да ниједно дете не буде прескочено и да пакетић добију чак и они који из неког разлога нису могли да дођу. 
Захваљујемо се и акцији "Књига за све"- Библиотекарка која се потрудила да на адресу вртића стигну наслови прилагођени сваком узрасту и измаме дечије осмехе.




























Нема коментара:

Постави коментар