петак, 4. мај 2018.

ПРИРЕДБА ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА УСТАНОВЕ


ДУ "Дечија радост" Ириг обележила свој дан приредбом која је одржана у сали Дома културе у Иригу у четвртак, 26.априла 2018.године. На приредби "Породица моја фина" представила су се деца припремних предшколских група објеката „Чаролија“ и „Вила“, као и  деца мешовитих група подручних одељења Нерадин, Крушедол, Шатринци, Ривица и Јазак заједно са својим васпитачима. Аутор текста, избор музике и креатор сцене је васпитач Ђорђе Оролицки, заједно са васпитачицом Маријаном Петровић, Тимом за естетско уређење и васпитачима припремних предшколских група. 

У обраћању присутнима, директорка Установе Јелена Видановић навела је да у установи тренутно борави више од три стотине деце која су распоређена у два објекта и пет подручних одељења. Квалитетно одабраним програмима  вртић пружа здраву и подстицајну средину за несметано одрастање и развој потенцијала сваког детета, промовише се рани развој и значај укључености деце у систем образовања и васпитања.Захваљујући подршци локалне самоуправе у текућој радној години отварена је и опремљена нова васпитно-образовна група у објекту "Чаролија" у Иригу, реализовани су многи пројекти, а тиме створени бољи услови за одрастање, образовање и боравак деце.  Међу реализованим пројектима посебно је истакнута комплетна реконструкција објекта "Вила" у Врднику. 

Како се развијање образовања темељи на развоју људских потенцијала, нужно је улагати у професионални развој запослених у циљу побољшања рада појединца, али и установе. Васпитачи и медицинске сестре васпитачи су активни учесници на конференцијама и стручним скуповима, уз презентовање својих радова као примера добре праксе.

Препознатљиви смо по еколошким активностима и учешћу у покрајинском програму "За чистије и зеленије школе у Војводини", као и у Међународном програму Еко школе. Статус Еко школе има објекат "Вила" Врдник, подручно одељење у Крушедолу, док ће објекат "Чаролија" за свој статус аплицирати у септембру ове године.

Истичемо се  у програму луткарских радионица, те смо и добитници награда у оквиру луткарских смотри: награда за сценсци говор, режију, награда за представу у целини. Носиоци смо и организатори Луткарског фестивала,  за који смо и ове године добили акредитацију од стране Педагошког завода Војводине. 































Нема коментара:

Постави коментар