понедељак, 20. март 2017.

СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ ЗАПОСЛЕНИХ У ВРТИЋУ



18. и 19. марта 2017. у објекту "Чаролија" ДУ"Дечија радост" Ириг је  реализован  семинар "Вртић као сигурна база: импликације развоја у породицама у ризику за рад у предшколским установама", аутори семинара су : др Ивана Михић, доцент, одсек за психологију, Филозофски факултет Нови Сад; мр Оливера Исаковић, психолог, саветник за хранитељство, Центар за Социјални рад града Новог Сада; мр Весна Шилић, психолог, саветник за хранитељство, Центар за Социјални рад грдада Новог Сада.
Реализатори семинара: Олгица Стојић, МА психолог, стручни сарадник; мр Оливера Исаковић, психолог; мр Весна Шилић, психолог.
Кроз различите радионице учесници семинара су се упознали са применом теорије афективне везаности у раду са децом из породица у ризику, са специфичностима развоја детета у породицама у ризику, са моделима тимског рада усмереног на подршку капацитетима за бригу о детету у породицама у ризику кроз планирање и реализацију сарадње са родитељима и јачање квалитета односа васпитач-дете.
Мотивисани учесници и мотивисани водитељи су, свако у свом домену, допринели да обука протекне веома успешно и да се оснаже компетенције запослених у раду са децом из високоризичних породица.













Нема коментара:

Постави коментар