недеља, 26. фебруар 2017.

ОСНОВАНА ПРВА НАЦИОНАЛНА МРЕЖА ШКОЛА И ПРЕДШКОЛСКИХ УСТАНОВА ПРОТИВ СЕКСУАЛНОГ НАСИЉА

Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Инцес Траума Центром Београд је у уторак, 21. фебруара 2017. године у Малој Сали Коларчеве задужбине, одржало Оснивачки дан Прве Националне мреже школа и предшколских установа против сексуалног насиља.
Сврха Националне мреже је повезивање запослених у образовно-васпитном систему, али и самих установа на локалном и националном нивоу и јачање њихових компетенција за заштиту ученика од сексуалног насиља кроз организовање обука са темом заштите деце/ученика од сексуалног насиља. 
На догађају поводом оснивања Прве Националне мреже присуствовали су помоћник министра за средње образовање и образовање одраслих др Александар Пајић, амбасадор Канаде Филип Пинингтон, конзул Амбасаде Аустралије Глен Морисон, психолошкиња из групе за заштиту од насиља и дискриминације Министарства просвете, науке и технолошког развоја Смиљана Грујић, као и заменица директорке Инцес Траума Цантра Љиљана Богавац. 
Испред наше установе, тј. Тима за заштиту деце од насиља, злостављања и занемаривања састанку је присуствовала Јела Коледин, медицинска сестра-васпитач. 

Нема коментара:

Постави коментар