субота, 4. јун 2016.

Семинар "Инклузивно образовање- принципи и стратегије подршке деци са сметњама у развоју у предшколском васпитању и образовању"

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и канцеларија УНИЦЕФ-а у Србији у оквиру активности усмерених на подизање квалитета, релевантности и ефективности подршке напредовању у развоју и учењу деци са сметњама у развоју у оквиру предшколског васпитања и образовања организoвлаи су  2. и 3. јуна 2016. године семинар „Инклузивно образовање – принципи и стратегије подршке деци са сметњама у развоју у предшколском васпитању и образовању “ у Шапцу.
Семинар је реализовла др Нирвана Пиштољевић, стручњакиња за подршку раном развоју са којом је Министарство већ организовало скуп на исту тему 8. и 9. маја на Златибору.
Учесници семинара су практичари – стручњаци у области инклузивног образовања из васпитно-образовних установа, представници универзитетске заједнице, представници школских управа и ресорног министарстава.
Семинар треба да да допринос проширивању знања и унапређењу компетенција практичара за обезбеђивање квалитетног предшколског васпитања и образовања за свако дете и креирање квалитетне додатне подршке деци којој је потребна. 
Семинару је присуствовала Олгица Стојић, стручни сарадник наше установе.
Нема коментара:

Постави коментар