четвртак, 5. мај 2016.

Актив васпитача и медицинских сестра васпитача

Дана 28.04. 2016 у објекту " Чаролија" у Иригу, одржан је састанак Актива васпитача и медицинских сестара васпитача. У оквиру састанка одржанo je девет тачака дневног реда: 1) Усвајање записника са предходне седнице; 2) Самовредновање - извештај - Акциони план; 3) Формирање Тима и договор о реализацији пројекта " Поведи своју породицу"; 4) Саветовање у Новом Саду; 5) Заштита ( поверљивост података); 6) Истраживачки пројекат " Капацитети ПУ у раду са децом из ризичних група"; 7) Договор о реализацији пројекта "Тата и ја"  ( објекат " Чаролија"); 8) Транзиција - васпитачи припремних група; 9) Разно

 У оквиру састанка Актива, одржана је и радионица са васпитачима о укључености родитеља, са посебним акцентом на очеве у васпитно - образовни рад. Васпитачи су упознати са пројектом " Тата и ја - чаролија".Договорили су се око реализовања истог.
Пројекат "Тата и ја-чаролија" је финансисјкси подржан од стране Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију и има за циљ да подигне ниво свести локалне заједнице и стручних организација за бригу о деци и породици о значају укључености оца у развоју детета и породице у целини. Пројекат  траје од 1.5. до 30.6.2016. године.

Пројектом ће бити обухваћене следеће активности:
- едукација - на два нивоа: едукацијa запослених у  вртићу и  едукација локалног становништва (едукативни флајери/ лифлети)
- умрежавање- унутар локалне заједнице : састанак са заинтересованим организацијама и удружењима из локалне заједнице ради планирања активности (спортске, драмске, плесне активности)
- активирање локалне заједнице- креирање програма и активности у оквиру делатности појединих организација са циљем промоције значаја оца и подршке квалитетнијој релацији отац-дете и укључености оца у бригу о детету (опремање играонице за очеве и децу при Дечјој установи "Дечја радост", у објекту "Чаролија " у Иригу  и формирање Клуба очева)


Нема коментара:

Постави коментар