среда, 16. децембар 2015.

Трибина у "Чаролији"


СВИ  ЗА -  ДОСТУПНО ОБРАЗОВАЊЕ – ЗА СВЕ


Дана 9.12.2015. у објекту  „Чаролија“ ДУ“Дечија радост“ у Иригу одржана је стручна трибина под називом „Мере додатне образовне подршке деци из социјално осетљивих група у општини Ириг“. На трибини су учествовали Стручни тимови за инклузивно образовање свих образовних установа на територији општине Ириг и то: ОШ“Милица Стојадиновић Српкиња “из Врдника, ОШ“Доситеј Обрадовић“ и ССШ“Борислав Михајловић Михиз“и ДУ“Дечија радост“ из Ирига.
Трибини су присуствовале Ирена Латиновић и Јелена Марковић испред  Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе РС и Јелена Мићашевић, испред Центра за социјални рад општине Ириг.
 Трибина је имала за циљ развијање сарадње и партнерства стручних тимова  установа сва три нивоа образовања, у области социјалне инклузије и унапређења образовне подршке деци из социјално осетљивих група. Презентацијом  директорке вртића  Лидије Томић   учесници су се упознали са мерама  додатне подршке које предшколска установа предузима у намери да обезбеди рани обухват, праведност обухвата и одрживост високог обухвата у вртићу.
Трибина и заједничка  дискусија  су потврдили  обострану  заинтересованост свих учесника да   сарађују, повежу се и  заједнички учествују у унапређивању подршке деци из социјално осетљивих група и социјалној инклузији. Прилике за  сарадњу стручних лица које су препознате су: одређење превентивних мера за спречавање осипања деце из образовног система и доношење  критеријума награђивања ученика, који ће осим академског,  уважити и друга постигнућа  детета.
Стручна трибина је једна од активности пројекта „Наша деца“, које реализује Центар за рад са децом, младима и породицом „Врдничак“.






Нема коментара:

Постави коментар