понедељак, 9. новембар 2015.

Завршни сусрет "Наше приче"

PRIČALI SMO „NAŠU PRIČU“ I ZAJEDNO NASTAVLJAMO DALJE

                        Dana 5.11. 2015. održan je završni  susret grupe podrške po nazivom „Naša priča“  namenjen roditeljima dece sa smetnjama u razvoju, a u okviru projekta „Čarolijom do osmeha“ koji finansira Pokrajinski sekreatrijat  za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, a realizuje Centar za rad sa decom, mladima i porodicom „Vrdničak“ u saradnji sa Centrom „Harmonija“ i DU“Dečija radost“Irig.
                         Ukupno je realizovano šest susreta grupa podrške, koji su imali za cilj da se pruži podrška roditeljima dece sa smetnjama u razvoju ili hroničnom bolešću i jačanje kapaciteta ovih roditelja za prihvatanje deteta, usmeravanje fokusa roditelja na detetov razvoj kao i razvojne mogućnosti ili specifičnosti (u odnosu na razvojnu smetnju ili hroničnu bolest), omogućavanje roditeljima da kroz radionice kreiraju takav model brige koji omogućuje senzitivnost u percepciji i reagovanju na detetove potrebe  i redukcija stresa vezanog za roditeljsku ulogu deteta sa smetnjama u razvoju ili hroničnom bolešću. Grupe podrške je vodila psiholog Jelena Branković, ispred Centra“Harmonija“, a grupi je uproseku prisustvovalo do 10 roditelja.
                        Dobiti su obostrane, kako za roditelje, tako i za zajednicu, jer smo udružujući snage javnog sektora i  OCD,  obezbedili početnu podršku roditeljima dece sa smetnjama u razvoju, doprineli njihovom osnaživanju, dobivši u roditeljima značajan resurs i pokretačku snagu koja će kao relevantan partner zajendnički odlučivati o načinima unapređenja obrazovanja i podrške deci sa smenjma u razvoju u našoj opštini.
                        Hvala roditeljima!
                         

                         









Нема коментара:

Постави коментар