четвртак, 22. мај 2014.

kampanja RODITELJ PLUS-batine minus





 

Mreža organizacija za decu Srbije – MODS je  15.maj Međunarodni dan porodice, 15. maj obeležila kao Dan roditeljstva i najavila kao  kampanju RODITELJ PLUS = batine minus čiji će cilj biti pružanje podrške roditeljima i promocija uspešnih primera u odgajanju dece bez fizičkog kažnjavanja. U narednih devet meseci, više od 90 organizacija u Srbiji koje se bave decom zajedno sa nekoliko hiljada roditelja će zajednički razvijati resurse za bolje, lepše i lakše roditeljstvo i to kroz niz aktivnosti i razmenu i promovisanje pozitivnih iskustava.
                Fizičko kažnjavanje dece često se obrađuje u veoma negativnom kontekstu zakonske zabrane što nam govori da ova tema pogađa roditelje gde su najosetljiviji, jer država nema uređen sistem podrške koji roditeljima omogućava besplatnu i kvalitetnu edukaciju, pružanje informacija i pravovremenu i lako dostupnu podršku u pravom trenutku. Prema podacima 67 odsto dece u zemlji, starosti od dve do 14 godina, doživi neki oblik nasilnog disciplinovanja u porodici. Ohrabrujuće je da i pored toga trećina ispitanih roditelja ne primenjuje fizičku kaznu, što je dokaz da takav način vaspitanja nije stran našoj kulturi.
DU”Dečija radost „  Irig se aktivno uključila u kampanju  RODITELJ PLUS = batine
minus u objektima Irig i Vrdnik, kroz podelu flajera roditeljima, postavljanje interaktivnog panoa  roditelja i psihologa.





Нема коментара:

Постави коментар