четвртак, 21. март 2013.

УСПЕХ ДЕЧИЈЕ УСТАНОВЕ "ДЕЧИЈА РАДОСТ" НА КОНКУРСУ
 "ДОБРА ИГРАЧКА 2013"

            Традиционални стручни скуп  са изложбом оригиналних играчака и дидактичких средстава одржан је у Суботици 20. 03. 2013. под покровитељством ПУ "Наша радост" Суботица у сарадњи са Удружењем васпитача Војводине. Ово је била јединствена прилика да се сретну, размене идеје и да се друже они који најбоље познају дечији свет игре и играчака.
"Игра је здравија од млека,
игра је свежија од воде,
игра је за човека
најлепши дар слободе."
Љубивоје Ршумовић

            На конкурсу је учествовало 13 предшколских установа из Војводине а изложено је 39 играчака и дидактичких средстава. Играчка је требала да задовољи одређене критеријуме:
-оригиналност - нови пристип, несвакидашња решења;
-мултифункционалност - подстицајна за разноврсне активности, учење и развој деце, инспиративна за креативне начине коришћења и стварања нових игара;
-привлачност - лака за разумевање, једноставне примене, јевтине израде;
- безбедност - прилагођена узрасту, чврста, издржљива, еколошка, неотровна, једноставна за одржавање.
            По одлуци стручног жирија наше дидактичко средство "Чаробно дрво" аутора васпитача Славице Матешић и Ђорђа Оролицког, кројачице Милене Јанковић , освојило је прву награду на овом конкурсу.
            А гласањем излагача свих играчака и дидактичких средстава наше "Чаробно дрво " проглашено је за најуспешније.
            "То је потврда да смо на добром путу у остваривању васпитно - образовног рада, мотивација да наставимо да и даље будемо успешни и промовишемо установу на најбољи могући начин. Част ми је да сам на челу  колектива у којем доминира  тимски рад, где се негују праве вредности - поштовање, међусобно уважавање, толеранција... " рекла је директорка Лидија Томић.

 







Нема коментара:

Постави коментар