понедељак, 2. септембар 2024.

ДОБРОДОШЛИ - СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ДЕЦЕ ПРИПРЕМНОГ ПРЕДШКОЛСКОГ ПРОГРАМА

      Дана 02.09.2024. године организован је свечани пријем деце са територије општине Ириг у објекту "Чаролија" у Иригу, објекту "Вила" у Врднику и подручним одељењима у Јаску, Ривици, Нерадину, Шатринцима и Крушедолу. Родитељима и деци која полазе у образовне групе у години пред полазак у школу, речи добродошлице упутили су васпитачи, сестра на превентивној здравственој заштити Јела Коледин, директорка Установе Јелена Видановић и Миодраг Бебић, заменик председника Општине Ириг.

Добродошли у наш вртић - инспиративан простор у којем заједно стварамо, откривамо, играмо се и дружимо! 










































РЕГИОНАЛНИ САСТАНАК- У СУСРЕТ НОВОЈ РАДНОЈ ГОДИНИ

 У циљу разматрања релевантних питања, у вези са остваривањем и праћењем делатности предшколских установа, одржан је регионални састанак - У сусрет новој радној години.

Састанак је одржан у среду, 28.08.2024. године у сали вртића "Гуливер" у Новом Саду.







eTWINNING НАЦИОНАЛНА ОЗНАКА КВАЛИТЕТА - ПРОЈЕКАТ "ДИГИТАЛНА РАЗИГРАНОСТ"

    еТвининг пројекат "Дигитална разиграност" награђен је националном ознаком квалитета, пројекат који је реализовала млађа вртићка група објекта "Вила" Врдник заједно са другим установама. Васпитачица Ивана Павловић је у оквиру овог пројекта, радећи са децом, остварила сарадњу са пројектним партнерима у циљу подстицања сврсисходне употребе ИКТ алата, како у игрању тако и у креирању игре. Оваквим приступом остварени су постављени циљеви у значајној мери, при чему су деца укључена, уз одговарајућу подршку васпитача, у различите фазе развоја игре.

Циљеви
-Развити вештине васпитача за примену приступа гејмификације у васпитно-образовном раду -креирање креативних, гејмификованих васпитно-образовних садржаја и активности (деца, васпитачи, родитељи заједно) -кроз гејмификацију садржаја подстицати тимску игру, комуникацију, сарадњу и интеракцију међу деком кроз тимску игру. и такмичења -развијати вештине меморије, концентрације, логичког размишљања, решавања проблема код деце -унапређивање дигиталних компетенција деце и васпитача.
Очекивани резултати
-интегрисање дигиталне гејмификације у пракси васпитача и подршке развоју и учењу деце на забаван и интерактиван начин -повећање мотивације и ангажовања деце за учење -Унапређивање дигиталних компетенција деце, васпитача и родитеља -Повезивање и интеракција деце са вршњацима из других вртића кроз гејмификоване акривности и игре -оснаживање васпитача у примени гејмификације и делу стечених знања колегама у својим установама и родитељима.