четвртак, 31. март 2016.

TRANZICIJA ZA PODRŠKU DECI

Dana 31.3.2016. godine u objektu "Čarolija"u Irigu održana je radionica za vaspitače pripremnih grupa.
Radionicu je vodila psiholog Olgica Stojić i realizovana je sa  ciljem  prepoznavanje značaja tranzicije kao podrške deci i porodici u pripremi za  polazak u školu.
Vaspitači su tranziciju asocijativno povezali sa sledećim pojmovima:"put","budućnost","promena","prilagođavanje" što govori o značaju koji vaspitači daju planu tranzicije i njihovoj spremnosti da podrže i olakšaju polazak u školu deci iz socijalno osetljivih grupa.
Jedan od zaključaka je da se oformi  Tim za tranziciju i relizuje sastanak sa predstavnicima osnovnih škola, kao partnerima u podršci deci. Tranzicija će doprineti povezivanju ustanova različitih nivoa obrazovanja u opštini Irig i jačanju partnerstva u unapređivanju obrazovne podrške deci.
Tema tranzicije je posledica učešća vaspitača našeg vrtića na Konferenciji "Tranzicija dece sa smetnjama u razvoju - spremnost obrazovnog sistema za uključivanje svakog deteta"održanoj u Novom Sadu 12.3.2016.koju su realizovale prosvetne savetnice Vesna Radulović i Sonja Miladinović ŠU Novi Sad.

 







Нема коментара:

Постави коментар