уторак, 22. март 2016.

АКТИВ У ВРДНИКУ

Актив стручних сарадника и сарадника Срема одржан је заједно са Активом директора ПУ Срема у објекту "Вила" у Врднику. Активу је присуствовало 23 стручна сарадника и сарадника, и директори свих осам ПУ Срема. др Ивана Михић са Одсека за психологију  Филозофског факултета у Новом Саду је упознала чланове Актива са истраживачким пројектом "Вртић као сигурна база- капацитети установа за рад са децом породица у ризику", који је започет 2009. управо у ДУ"Дечија радост" у Иригу.  У хоризонталном учењу сремског и јужнобачког округа наша установа је такође укључена, уз  следеће ПУ:  Пећинци, Рума, Бановци, Стара Пазова, Инђија, Шид , Сремска Митровица, Тител, Жабаљ, Бечеј.
У оквиру четврте тачке Олгица Стојић, педагошка саветница је  презентовала  рад "Потреба за индивидуализацијом плана подршке породици детета са сметњама у развоју  - импликације РДИ интервјуа" (Михић, Крстић Стојић) са Стручних сусрета  стручних сарадника и сарадника ПУ Србије, Златибор 2015.
Стручни скуп „Игре и играчке деце јасленог узраста“ одржаће се у  хотелу „Термал“, 2.4.2016., пријављено је 30 радова, а наша установа учествује са радом васпитача и медицинских сестара јаслене групе објекта "Вила" у  Врднику.  
12.5. 2016. одржаће се у нашој установи Други фестивал луткарства деце ПУ Срема. 
Чланови актива су упознати са дидактичком играчком „Скоцкана бајка“(Миросављевић, Видановић, Филиповић, Стојић) и Удружења родитеља деце са сметњама у развоју „Наша деца“. 
На састанку Актива директора ПУ Срема директорка Лидија Томић је изабрана за председника Актива.








Нема коментара:

Постави коментар