четвртак, 5. новембар 2015.

Посета Тима СОШО"Милан Петровић" објекту "Чаролија"

POSETA, RAZMENA I SARADNJA DVE OBRAZOVNE USTANOVE

Dana 4.11.2015. godine Tim za vrednovanje SOŠO“Milan Petrović“ iz Novog Sada je posetio objekat „Čaroliju“ DU „Dečija radost“ u Irigu. Domaćini su bili svi zaposleni, a posebno članovi i koordinatori vrtićkog tima za stručno usavršavanje,  tima sa vrednovanje i stručnog tima za inkluziju. Poseta je inicirana od strane škole, sa ciljem razmene iskustava u procesu samovrednovanja, eksterne evaluacije i  horizontalnog učenja, u čemu  naš vrtić može mnogo da pruži. Jednako tako, stručnjaci iz škole i to pedagozi, vaspitači i defektolozi  različitih profila, su preneli vaspitačima  svoja znanja i iskustava u radu sa decom sa smetnjama u razvoju, moguće načine organizacije prostora i konkretne,praktične primere podsticanja pojedinih aspekata  razvoja.
Poseta je realizovana u radnoj atmosferi   i konstruktivnoj razmeni, na obostrano zadovoljstvo i doprinela je unapređenju sopstvene  profesionalne prakse,  kompetencija  u radu sa decom sa smetnjama u razvoju. Poseta je obezbedila podršku „trudu“ i rezultatima rada, ali i  samoevaluaciju svih učesnika u smislu sagledavanja sopstvenih snaga i slabosti.

Kao vid stručnog usavršavanja, ovakve posete su  veoma korisne i predstavljaju  primer i moguć model horizontalnog učenja  između dve ustanove. Nakon posete ustanovljeni su dalji  oblici saradnje kroz uzajamne posete, praćenja predloženih  aktivnosti i razmena koje će  nakon zajedno provedenog dana biti još otvorenije i neposrednije, a sve sa ciljem unapređenja rada.




Нема коментара:

Постави коментар