недеља, 5. март 2017.

ПРОЈЕКАТ "ВЕЛИКИ ЛОВ НА БИЉКЕ" у оквиру Међународног програма Еко школе



 

Да би се обележила двестота годишњица рођења Чарлса Дарвина, Краљевски ботанички врт "Кју" је покренуо "Велики лов на биљке". Овај пројекат би требало да подстакне децу да истражују свет природе око себе и да се придруже великој мрежи вртића/школа у досад највећем школском научном пројекту.
Пројекат "Велики лов на биљке" је, захваљујући Toyota Fond за Европу, од 2015. године уведен у Међународни програм Еко школе, што значи да Међународни програм има права да користи сва образовна средства и методе развијене у оквиру пројекта. Еко школе у Србији су са радошћу прихватиле и своје прве истраживачке "отиске" оставиле на својим Мапама станишта и направљеним картицама о биљним и животињским врстама из свог окружења. 
Међу вртићима/школама које се баве истраживачким активностима је и ДУ "Дечија радост" Ириг, објекат "ВИЛА" у Врднику. Како би направили Мапу станишта и картице о биљном и животињском свету, поред активности деце, велику подршку добили смо од стране родитеља. На радионици са родитељима израђена је Мапа станишта.
Захваљујемо се родитељима: Томић Јели, Гушић Светлани, Јелача Наташи, Нешковић Наташи, Илкић Јелени, Илић Зорану!












Нема коментара:

Постави коментар