понедељак, 14. новембар 2016.

СВЕЧАНА ЦЕРЕМОНИЈА ДОДЕЛЕ ЗЕЛЕНИХ ЗАСТАВА


Амбасадори одрживог развоја и животне средине су у четвртак, 10. новембра 2016. године у Технолошкој школи у Параћину одржали годишњу Скупштину координатора Еко школа Србије, на којој су додељене Зелене заставе, обележје којим се потврђује учешће у међународном програму Еко школа.
ДУ "Дечија радост" Ириг, објекат "ВИЛА" Врдник, реализује активности у оквиру међународног програма Еко школа од априла 2015. године. Током овог периода праћен је напредак реализације еколошких корака, а код деце, родитеља и локалне заједнице се утицало на подизање нивоа еколошке свести. Деца су постала активни учесници у очувању животне срединa, а родитељи и локална заједница партнери у нашем раду.
Званично смо постали носиоци Зелене заставе и тиме се обавезујемо да се и даље бавимо активностима очувања животне срединe.
ДУ "Дечија радост" Ириг, објекат "ВИЛА" Врдник је прва предшколска установа у Срему и у Војводини која је постала носилац Зелене заставе и стекла статус Еко школе.
Учесници састанка еколошких координатора имали су прилику да погледају презентације: Тоyota пројекат, Пројекат Еко пакет, Fee програм и Еко школе- правци даљег програма, презентатори: Александра Младеновић и Милена Табашевић, док је наша установа узеле учешће у оквиру теме "Досадашња искуства ВОУ у имплементацији програма Еко-школе у Србији", презентатор Јелена Видановић.
Свечаној церемонији доделе Зелених застава присуствовала је васпитачица Сања Воденац, која је еколошки координатор подручног одељења Крушедол, Павле Мисиркић-представник локалне заједнице-Крушедол  и в.д. директора Јелена Видановић.










Нема коментара:

Постави коментар