петак, 21. октобар 2016.

Обележавање Светског дана јабуке у "Чаролији"

     Дан јабуке 20. октобар у свету је први пут обележен 1990. године са циљем указивања на здравствени значај тог воћа и да би се демонстрирале многобројне сорте јабука којих има виже од 7000 различитих сорти. У том воћу има 85-90% воде, јача имунолошки систем организма, пуна је витамина А, Ц, Е, Б1, Б2, Б6, бета каротена, влакнима, калијумом, калцијумом, фосфором, гвожћем и магнезијумом.
У објекту "Чаролија" обележен је Светски дан јабуке разговором на тему значаја овог воћа у народним обичајима и причама, кроз песму, игру, и прављење колача од јабука.



                                       











                                       На питање зашто је јабука здрава деца су одговорила:

- Вељко Ћетојевић- има пуно витамина и много је лепа за децу
- Вања Бабић- има пуно минерала
- Леана Молнар- волим јабуке зато што су лепе и увек их једем када их тата донесе
- Бора Зечевић- јабуке су здраве јер имају пуно витамина, минерала, угљених хидрата и влакана
- Денисија Стојановић- јабука је здрава јер је мекана




Нема коментара:

Постави коментар