четвртак, 9. јун 2016.

ОТВОРЕНА ИГРАОНИЦА ЗА ДЕЦУ И ТАТЕ

Тате у Иригу знају колико су важни за подстицање развоја детета!

 Дана 9.6.2016. године у објекту „Чаролија“ у Иригу, а у оквиру пројекта „Тата и ја – чаролија“ који реализује Центар за рад са децом, младима и породицом „Врдничак“ у сарадњи са  ДУ “Дечија радост“ Ириг, отворена је играоница за децу и тате.
Пре свечаног отварања очеви су заједно са децом учествовали у драмској, спортској и плесно-музичкој радионици коју су реализовали васпитачи Ђорђе Оролицки, Тања Гргић и Сања Воденац .
Радионице су креиране  тако да одговарају специфичним облицима интеракције отац-дете коју пре свега карактерише физичка и когнитивна стимулација детета.
Приликом отварања играонице очевима су додељене чланске карте чиме је основан Клуб тата.
2014. отворена је играоница  за децу и тате у Врднику, при објекту „Вила“, а отварањем исте у Иригу, створен је подстицајан контекст за укључивање очева.
Играоница ће једнапут недељно бити доступна свим татама и деци током распуста, без надокнаде!
Пројекат „Тата и ја – чаролија“  има за циљ да  подигне ниво свести локалне заједнице и стручних организација за бригу о деци и породици о значају укључености оца у развоју детета и породице у целини и финансиран је од стране Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију.










Нема коментара:

Постави коментар