недеља, 29. мај 2016.

Реализовано саветовање "НАШИ МАЛИ ГРАЂАНИ"

Уз подршку Покрајинског секретаријата за образовање, прописе,  управу и националне заједнице, у организацији Центра за рад са децом, младима и породицом „Врдничак“ дана 28.5.2016. у Врднику је реализовано једнодневно саветовање под називом  „Наши мали грађани“ .
Саветовање су поздравили  Владимир Вуакнац, члан Општинског већа, Весна Радуловић просветна саветница ШУ Нови Сад и Дајана Филиповић подпредседница Удружења родитеља деце са семетњама у развоју „Наша деца“.
У пленарном делу је Олгица Стојић, председница Центра за рад са децом, младима и породицом „Врдничак“ упознала  присутне са изградњом интерсекторске мреже сарадње у општини Ириг, док су просветне саветнице Весна Радуловић и Соња Миладиновић указале на значај транзиције, редовног уписа деце у школу и потребе да се у образовању обезбеди да свако дете има самопоуздање, буде укључено и  да учи.
Др Отилиа Велишек Брашко са Високе школе струковних студија за образовање васпитача Нови Сад је указала на значај партнерства са родитељима, а  Ивана Грошко и Драгана Бајатовић су својим презентацијама дале добре примере транзиције деце на више нивое образовања.
У завршници Оролицки Ђорђе, васпитач ДУ“Дечија радост“ Ириг и учитељице  Сузана Луковњак и Светлана Јаковљевић Духоњ, су презентовали  план транзиције деце из ПУ у школу и  кућне посете као веома значајан вид подршке породици.
Учесници су  оценили  саветовање веома значајним за унапређивање  подршке деце  из социјално осетљивих  група, за повезивање и  успостављање сарадње између свих  учесника у образовно-васпитном раду   унутар истог и на различитим нивоима образовног система. Презентовани примери  добре праксе иницираће  променама и побољшање квалитета подршке деци из осетљивих група на основу новостечених знања, а што ће последично  допринети  повећању обухвата деце у ПУ, упису све деце/ученика у основну и средњу школу  и спречавању осипања деце/ученика из образовног система.






Нема коментара:

Постави коментар